Tato tropická třešeň pochází z Amazonie. Je šťavnatá a má nejvyšší obsah vitamínů ze všeho známého ovoce. Acerola je známá zejména unikátním obsahem přírodního vitamínu C (40x více než citrony), který nelze nahradit velmi zjednodušenou a zdraví škodlivou syntetickou náhražkou - kyselinou askorbovou. Ta se přidává do potravin jako antioxidant, protože není ničena teplem. Naproti tomu, čerstvá šťáva z aceroly s jablkem má funkci vysoce účinného, komplexně působícího antioxidantu, což poznáte na světlém zbarvení, vynikající chuti a dlouhé trvanlivosti této šťávy. Obsahuje také vysoké množství vitamínu A a jiných prvků a minerálů. S plody aceroly měly zkušenosti již domorodé kmeny v dávné minulosti. Moderní medicína a širší výzkum potvrdily pozitivní účinky na lidský organismus: Účinně likviduje toxické látky v těle, pomáhá při růstu a regenaraci tkání, čímž působí proti stárnutí pokožky a má omlazující efekt.