Aronie je velmi bohatá také na minerální látky jakou jsou například vápník, draslík, železo, měď, hořčík, mangan, molybden, kobalt, jód, fluór a antokyanová barviva. Antokyany se nacházejí ve slupce aronie a jsou to látky, které vytvářejí spolu s tmavě modrými až černými pigmenty ochranu plodu proti slunečnímu záření.
Plody Aronie absorbují volné kyslíkové radikály, které způsobují stárnutí organismu a jsou zároveň jedny z nejsilnějších plodin s touto vlastností. Toto cenné ovoce je vhodné jak pro děti, tak pro kojící i těhotné ženy.
Obsah jódu činí až 400 mikrogramů na 100g.
U dětí pomáhá jód rozvíjet mozek, inteligenci a prevenci zubního kazu. Také podporuje imunitní systém a je skvělou prevencí proti civilizačním chorobám.
Aronie neboli Černá jeřabina se dá zpracovat jako kompot, džem, likér nebo usušit a použít při vaření či do müsli. Nejúčinnější variantou, jak dostat z Aronie všechny prospěšné látky, je čerstvě lisovaná šťáva.
Dobrou zprávou je, že nemusíte nikde v přírodě hledat zralé plody, ale čerstvou šťávu si můžete objednat z pohodlí domova. Aroniová šťáva je bez pasterizace a dnes často používané paskalizace. Vychutnat si ji můžete v kombinaci s jablečnou šťávou nebo jako 100% šťávu z Aronie, která je chlazená či šokově mrazená ihned po vylisování.